3 Mart 2015 Salı

Kıyamet günü iki buluttan biri olan sure, Âl-i İmran Suresi

Ey insan! Âl-i İmran Suresi, Kur'ân-ı Kerim'in 3. suresi olup 89. sure olarak Medîne devrinde nâzil olmuştur, 200 âyettir.
Surede Allah; has kulu Hz. Muhammed Efendimize (asm) hitab ederek Kur'ân'ın esası olan bir kısmının muhkem, bir kısmının müteşabih âyetler olduğunu, kalblerinde eğrilik bulunanların fitne için müteşabihlerin peşine düştüğünü, hidayeti ve dalaleti, Hz. Âdem (as), Hz. Nuh (as), Hz. İbrahim (as) ve Âl-i İmran'ı âlemlere üstün kıldığını, Medine'deki Müslümanların etrafındaki fitne ve hileleri, ihlaslı Müslümanların hallerini, İslam düşmanlarının münafıklarla birlikte çalışmalarını, Müslümanların teslimiyetini ve iman ile küfür mücadelesini bildirir.
Peygamber Efendimiz (asm) Kur'ân-ı Kerim'in okunmasını, bilhassa Zehraveyn denilen Bakara ve Âl-i İmran Surelerinin okunmasını ve kıyamet günü Kur'ân-ı Kerim'in şefaatçi ve Zehraveynin birer bulut olacaklarını şöyle haber verir: "Kur'ân-ı Kerîm'i okuyun. Zira Kur'ân, kendini okuyanlara kıyamet günü şefaatçi olarak gelecektir. Zehrâveyn'i yani Bakara ve Âl-i İmrân surelerini okuyun! Çünkü onlar kıyamet günü, iki bulut veya iki gölge veya saf tutmuş iki grup kuş gibi gelecek, okuyucularını müdâfaa edeceklerdir. Bakara suresini okuyun! Zira onu okumak berekettir. Terki ise pişmanlıktır. Onu tahsil etmeye sihirbazlar muktedir olamazlar. (Müslim, Müsâfirin, 252, 804)"
Allahım, bizi ve neslimizi Âl-i İmran Suresi'nden murad mana, sır ve fazilete mazhar ve nail eyle.. Âmin..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder